maandag 16 januari 2012

2012-01 Jagende zeearenden in de ijsselmonding

vandaag eindelijk mijn roeiboot weer kunnen gebruiken, de laatste tijd had ik hem alleen om leeg te scheppen met al die regen maar vandaag ziet het er heel goed uit, zie de vorige blog.Ze zijn een vaste waarde als je naar de ijsselmonding gaat, deze twee top predatoren.
het paartje uit de ijsseldelta, alhoewel het paartje, de dame met de orange-blauwe is niet meer aanwezig sinds afgelopen najaar hebben we een nieuwe samenstelling de nieuwe dame is de tweede vogel die in de oostvaardersplassen uit het ei is gekropen.


ze jagen op ganzen, jammer genoeg een eind bij mij weg en ook nog met slecht licht.

mis de gans laat zich in het water vallen, de arenden gaan er nog even boven hangen maar geven dan op, een verkeerde keuze de gans is te fit.


dit is het nieuwe vrouwtje, let op de afgebroken handpen in de rechtervleugel.3 opmerkingen:

 1. Hoi Cor,

  Spectaculaire beelden zeg! Wat mooi dat je dit hebt waargenomen.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad een spectaculaire show daar in de ijsselmonding. Mooi dat je dat mocht meemaken en er beelden van hebt kunnen maken. Het licht speelde niet mee zeg je, maar de foto waar de zeearend bijna op de gans zit is wel erg mooi en spannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hey cor,

  met welke stand fotografeerd u deze vogels want ik ging vanmiddag ook naar de ijsselmonding en heb er 2 gefotografeerd maar ik heb vliegende vogels altijd heel donker op de foto en als ik P,M,AV,TV gebruik dat stelt hij ze niet scherp (vliegend) met die kan je wel weer het licht bepalen maar dat helpt niet als je het dan niet scherp kijgt

  alvast bedankt
  groetjes jelle van den belt
  (ps:ik maak de foto nu lichter met lightroom 3.4

  BeantwoordenVerwijderen