vrijdag 25 mei 2012

2012-05 Duitsland, grote trap

Bijna drie weken met de sleurhut op pad geweest het doel was Polen Bialowieza en de Biebzra om daar de wisent en de eland in het wild te gaan bekijken.
Maar de afstand is te groot om in een keer naar toe te rijden vandaar een stop gezocht waar wat bijzonders te bekijken is, gekozen voor de grote trappen even west van Berlijn, bij het dorpje Garlitz moeten ze zitten, een camping niet te ver weg gevonden. Er zijn daar twee hutten waaruit het gebied goed te zien is.Achter Garlitz ligt er een aan de Plaumenweg en er staat er een aan een pad iets noordelijker, van hieruit heb ik de foto's van de trappen gemaakt.


Op de achtergrond zie je hekken staan hier broeden de meeste vogels en het schijnt zo te zijn dat ze door hebben dat hier minder tot geen predatie optreed, zelfs de grauwe kiekendieven maken gebruik van die omheinde stukje om te broeden.

op de camping zaten enkelen nachtegalen te zingen volgens mij zou je ze beter dag en nachtegaal kunnen noemen want het ging 24 uur per dag door, een prachtig concert

verder nog rondgefietst heel goed fietsgebied mooi vlak.
een boer was zijn land aan het omdraaien en hier kwamen bonte kraaien, zwarte en rode wouwen op af

en nog wat bijvangst tijdens de fietstocht
rietgors

paapje

grauwe gors

gele kwikstaart

3 opmerkingen:

 1. Noem het maar bijvangst. Prachtig! Heel herkenbaar die toren. Goed dat jij daar wel een foto van hebt gemaakt. Dat had ik niet gedaan. En wat een geluk met die trap. Mijn grote trappen zaten veel verder weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Cor,

  Even naar je foto's van mei van het afgelopen jaar gekeken. Je was toen in Havelland om de Grote Trap te fotograferen. Dezelfde poging ondernemen wij eind april, begin mei. We hopen dat ze wat dichtbij zitten, het is wel de periode om ze wat beter te kunnen observeren.
  Zo zie ja maar weer dat bloggers elkaars informatie gebruiken voor leuke vogeltrips,

  Allerbeste groeten uit Den Haag,
  André en Muriel.

  BeantwoordenVerwijderen