donderdag 14 maart 2013

2013-03 Elburg Flamingo's 3

Op naar de Flamingo's, het heeft stevig gevroren en gesneeuwd, misschien levert het mooie plaatjes op van deze tropisch aandoende vogels in een winterlandschap.
Aangekomen op de parkeerplaats van de camping prijs ik me gelukkig want er staan maar 4 auto's, rustig dus.
Maar aangekomen op het strand wordt ik verrast door twee fotografen die met een stok een "vaargeul" gemaakt hebben richting de groep flamingo's om zodoende gekleed in een waadpak dichter bij de vogels te kunnen komen.

Een van deze foto's heeft op Birdpix een hoop reacties opgeleverd of je dit wel of niet moet doen, ik zeg moet want het mag wel.


Een stukje verder op het koude strand gelegen.
En een paar foto's kunnen maken van de vogels zonder storende elementen in het beeld.


Het is niet mijn bedoeling om deze mensen aan de schandpaal te zetten daarom staan ze er ook niet herkenbaar op.
Iedereen doet in zijn enthousiasme om een mooie foto te maken wel iets dat eigenlijk net te ver ging, ook maak je als fotograaf geen vrienden bij natuurliefhebbers die komen kijken en dan deze verstoring ervaren, natuurfotografen liggen vaak al onder vuur.

een aardige link met informatie over deze groep flamingo's http://www.flamingosinnederland.info

7 opmerkingen:

 1. Persoonlijk vind ik dat ook te ver gaan, Cor. Maar als we straks prachtige foto's van Flamingo's in de bladen zien, dan zitten we daar toch ook weer met open mond naar te kijken. En daar staat niet bij wat de fotograaf heeft gedaan om die foto's te maken. Tja, het is een beetje dubbel. Mooie serie weer. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is even niet anders, of het wel of niet kan, tja daar zijn de meningen over verdeeld. Er wordt ook suikerwater gebruikt om beestjes te lokken, en zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen. Als de flamingo's er geen last van hadden dan kijken we toch met z'n allen naar pracht beelden. Alleen zullen die paar meters extra mooie foto's opleveren..?? want die van jou zijn toch zeker ook om verliefd op te worden. Ze staan voor zondag op het lijstje, nu maar hopen dat het niet met bakken uit de hemel komt. Of een beetje sneeuw, dat mag dan weer wel..;-)

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie serie en boeiende discussie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind jouw foto's prachtig. en...
  ik hoop misschien stiekem dat de heren een natte broek oplopen.
  (hoeft maar een klein gaatje te zijn .....er zijn grenzen)
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Cor, helemaal eens met Yvonne, behalve dan om er zondag even naartoe te gaan, hoewel ik er vroeger in de buurt heb gewoond. Prachtige foto´s.

  Groetjes, Marius

  BeantwoordenVerwijderen
 6. dit had ik ook op facebook gezien,belachelijk!Was ook een post van jou zeker?

  BeantwoordenVerwijderen