vrijdag 9 februari 2024

2024-02-09 Velduilen Stenenkamer bij Deventer

 Bij Deventer worden al een tijdje mooie foto's gemaakt van steenuilen, vandaag ook die kant opgegaan en een poging gewaagd.



Tussen de Wilhelminabrug en de de IJsselbrug is de A1 aan de overkant van Deventer zitten velduilen in een ruig terrein wat tijdens hoogwater niet is ondergelopen en waar een aantal veldmuizen de hoge rivier heeft overleefd.
Wihelminabrug beroemd bij filmliefhebbers omdat hier de film een brug te ver (1977) is gefilmd, een film over de slag bij Arnhem onderdeel van market garden de mislukte actie van de geallieerden om door te stoten naar het noorden en de bruggen onbeschadigd in handen te krijgen.
De Brug in de A1, niet erg beroemd en dat moet ook maar zo blijven.

Er had zich een groot aantal amateur fotografen en een enkele beroeps verzameld om deze mooie vogels op de gevoelige plaat te zetten, zelfs een fotograaf uit Oostenrijk gesproken.

Een klein gedeelte van de zich verzamelde liefhebbers.



De uilen lieten zich goed zien, het waren er twee.
Af en toe gaan ze even zitten op een het paal.
En zijn dan een ideaal fotomodel.

Me bij de groep gevoegd die er beter voor stond en zowaar de vogel bleef lang genoeg zitten

Heel bijzonder vond ik het grote aantal hazen wat zich ophield in de uiterwaarden, ze waren druk bezig en hadden het voorjaar in de kop. maar een aantal van 80 hazen heb ik nog nooit bij elkaar gezien.
Dit was een van de groepen die zich in het veld ophielden.


Vlak bij Windesheim aan de overkant kwam ik het paar zeearenden dat hier vorig jaar een succesvolle broedpoging heeft gedaan tegen, ze zaten op een krib die nog net onder water staat.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten