donderdag 10 november 2011

2011-11 Diepholz, kraanvogels

Een paar dagen naar de kraanvogels bij Diepholz geweest, we hadden voor twee nachten een huisje gehuurd bij Rehden vlak bij het Redener Geestmoor waar de kraanvogels overnachten. de grootste groepen kraanvogels gevonden zuid oost van de Deummer see.


de vogels zijn schuw en vliegen snel op, je zou verwachten dat deze maat vogel niet zoveel energie steekt in het steeds opvliegen als er een auto passeert en er ook nog eens niks gebeurt, jammer dat ze zo schuw blijven.

ook kom je groepjes reeen tegen leuk is de beesten samen op de foto te krijgen

er zitten ook veel ganzen in het gebied, kolganzen, rietganzen en grauwe ganzen gezien.

s'avonds gaan al deze vogels naar het redener geestmoor om een plekje te zoeken voor de nacht, er staat hiet een uitkijktoren maar voor een goed beeld te krijgen kun je beter op de grond blijven staan, ook een stuk rustiger omdat er veel mensen komen kijken naar dit spectakel.


gelukkig kwam de zon nog even kijken en daar werd gebruik van gemaakt voor prachtige sfeerplaatjes.


op deze foto zie je zonnevlekken eerst denk je dat er wat op je lens zit, de zon was zo zwak dat je er zelfs met de verrekijker in kon kijken.
scherpgesteld op de zon

en het gaat maar door met de invliegende kraanvogels en ganzen.


ook samen met de ganzen

op een gegeven moment is het licht op en dan krijg je dit soort effecten.

camera inpakken en wegwezen.

de volgende morgen vroeg uit de veren, het weer valt tegen het is erg nevelig. je ziet en hoort de vogels vroeg vertrekken naar de akkers, maar de mist verziekt de kans om ze op de gevoelige plaat te zetten
in de verte zit nog een klein groepje in het moor met net genoeg licht, door de nevel heen.

het blijft nevelig, jammer maar niks aan te doen.


en dit soort dingen doemen dan voor je op op de landweggetjes


ik vond nog een aangevreten kadaver van een kraanvogel onder hoogspanningslijnen, de gevaren voor grote vogels, net als windmolens.nog een paar plaatjes


woensdag was het nog mistiger dus hebben we alles ingepakt en zijn s'morgens weer naar huis gegaan, jammer dat de zon er niet door wou komen, volgend jaar beter

1 opmerking:

  1. Dag Cor,

    Vorig weekend waren we in Diepholz. Ik moet zeggen je foto's zijn echt fraai. Op zondag begon voor ons de mist, geen doorkomen aan. 's Morgens bij zonsopgang stonden we ergens in het Rehdener Moor in de potdichte mist. Ze vlogen zeer laag kennelijk met de bedoeling oogcontact met het de grond te houden.
    Onze blogspot: www.devogelaars.blogspot.com
    Allerbeste groeten uit Den Haag, André en Muriel.

    BeantwoordenVerwijderen