dinsdag 1 november 2011

2011-11 IJsselmonding, zeearend, kramsvogel, slechtvalk

Heerlijk weer vandaag om 10 uur gaan varen vanuit kampen richting de IJsselmonding, bij de eilandbrug zat een slechtvalk die iedere buizerd aanviel die langs kwam.
de vogel heeft een kleurring om maar meer dan een 2 haal ik er niet uit.op de keteleiland zitten veel kramsvogels op de meidoornsamen met spreeuwenin de verte vliegen een duizend kievitten en goudplevieren der zal wel wat aan de hand zijn en ja hoor de zeearenden zijn weer aanwezig ze gaan samen in een boom zitten waar we een paar maanden geleden een visarend konden platen

het vrouwtje gaat altijd als eerste weg, jammer want de ring heb ik nog steeds niet kunnen aflezen.wel de kleur kunnen bekijken, dit is niet het paar uit de ijsseldelta, wel de man maar de donkere vogel is niet de vrouw die heeft aan de linkerpoot een kleurring oranje blauw, maar deze vogel niet.
wat is er aan de hand? en waar is ze gebleven?

ze gaan weg en gaan twee eilanden verder zitten.

weer geen kans om de ring af te lezen


nog een afwijkende meerkoet, dat die nog aanwezig is met twee van die grote jongens in de buurt.

en mijn eerste kleine zwanen van dit jaar.


een hele mooie dag met een goed resultaat.

2 opmerkingen:

 1. Prachtig! Het verschil in grootte tussen zeearend en de kievitten laat nog maar eens zien hoe machtig mooi de zeearenden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Cor,

  Kom via via op je blog. Erg fraai materiaal hier.

  Die derde foto van de kramsvogels; wellicht wel de kleinste afbeelding van de vogel zelf maar ik vind het een erg mooie foto!

  Ook de zeearenden, bijzondere beelden.

  En de kleine zwanen vind ik de mooiste; fijne kleuren, juiste moment, prima belichting (wit niet uitgebeten) en een prachtsoort.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen