maandag 16 januari 2012

2012-01 En zonnige dag en geen wind, varen in de ijsseldelta

vandaag eindelijk mijn roeiboot weer kunnen gebruiken, de laatste tijd had ik hem alleen om leeg te scheppen met al die regen maar vandaag ziet het er heel goed uit. het is hoog water en er staat redelijk veel stroom dat betekent dat ik snel in de ijsselmonding zal zijn.
Kampen bij zonsopgang.net voorbij de brug op een krib staan een aantal canadese ganzen, het worden er steeds meer zal me niks verbazen als ze in de toekomst ook aangepakt gaan worden.
nog een exoot, een Indische of strepengans tegenover Kampen bij Seveningen.
dankzij de zachte winter is het heel erg rustig op de ijssel heel weinig eenden, hier een paar grote zaagbekken tegenover de zuiderzeehaven.
bij jachthaven berend albers op het kampereiland zat een ijsvogel, daar is deze winter natuurlijk heel goed voor die hebben de laatste twee jaar heel wat moeten inleveren.
aangekomen in de ijsseldelta kom ik een ongelooflijke hoeveelheid vervuiling tegen overal plastic dat is blijven hangen in de takken van de bomen en het struikgewas, ook op de ketelmeerdijk was me al opgevallen dat er heel veel plastic in het gaas langs de dijk hangt, er wordt vaak gesproken over een plasticsoep on de stille oceaan maar als je dit bekijkt is het in de ijssel niet veel beter.

de zeearenden zijn gelukkig ook aanwezig en gaan samen op ganzen jagen


heel veel reen zien lopen bij elkaar 8 normaal zie je ze niet maar het hoge water houd ze uit de rietvelden, ze moeten iets hogere grond opzoeken.

een hele donkere ree
van het ene naar het andere eiland zwemmen ze heel rustig over.

een klapekster
brilduiker.

op de weg terug vlak voor de Haatlandhaven zat deze ijsvogel

en dan zij we weer bij het stadsfront van Kampen aangeland
een mooie winterse dag.

4 opmerkingen:

 1. En dat allemaal in een rondvaart,super vooral de Zeearend en de Ree in het water mooi van een laag punt genomen prachtig Cor !

  Gr Michel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja en het was nu een rustige dag als het om aantallen gaat

   Verwijderen
 2. Schitterende beelden komen hier voorbij Cor, met name de zwemmende Ree is super!!!


  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie site Cor, met schitterende foto's!

  Groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen