donderdag 10 januari 2013

2012-12 Golf van Biskaje Grote jager

Eind december grote jagers kunnen fotograferen in hun overwinterings gebied voor de Spaanse noordkust.
we hadden een verstekeling aan boord, een koereiger die heeft daar een dag gezeten, toen hij opvloog werd hij op de huid gezeten door een grote jager, ik heb de reiger niet terug gezien en neem aan dat hij is opgegeten door grote jagers.

Grote jagers leven hoofdzakelijk van diefstal, ze belagen andere vogels om zo de prooi te bemachtigen, dit geeft spectaculaire achtervolgingen, jammer genoeg allemaal op afstand.
Jagers komen ook niet zo vaak dicht bij het schip vliegen zoals meeuwen en jan van genten doen


nog wat plaatjes van de grote jagers:


3 opmerkingen:

 1. Prachtige serie van die jagers, vooral die vliegbeelden vind ik schitterend. Die jan van Gent is ook mooi scherp, alleen jammer dat hij er niet helmaal opstaat. Krijg je als ze te dichtbij komen

  groet,

  peter van de Beek

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie serie, Cor, en wat een unieke gelegenheid om de vogels zo te kunnen fotograferen. De foto's 1 en 5 vind ik bijzonder mooi. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Cor,
  Fantastisch!
  Jammer van de Koereiger, die ik zo ontzettend leuk vind. Maar wel leuk dat je er in ieder geval een dagje van hebt kunnen genieten.
  De grote jagers staan er ook prachtig op. Mooie beestjes. Ik heb ze vorig jaar voor het eerst gezien. 3 stuks kwamen vrij dicht bij onze vissersboot(zeg maar op 5 meter)
  En mooi dat scherpe oogje van de adult Jan-van-Gent!
  Je komt nog eens ergens. TOP!
  groet,
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen