donderdag 8 december 2022

2022-11 Met de auto door zuidelijk Afrika deel 1 Pretoria-Marakele

 7 November vanaf Schiphol, met de Lufthansa via Frankfurt naar Johannesburg vertrokken voor een auto rondreis van 3,5 week door Zuid Afrika, Botswana en Namibië.



De reis geboekt bij Lekkerbly uit Meppel, met dit reisbureau hebben we al twee reizen door Zuid-Afrika en Namibië gedaan. Een reis aangepast naar onze wensen en met deskundig advies over de te volgen route en handige tips.

8 november vroeg in de ochtend aankomst in Johannesburg, auto gehaald en vertrokken naar onze eerste stop in Pretoria, B&B Richtershuys, mooie tuin met een aantal vogels.  De lange broek gewisseld voor een korte.




De volgende ochtend vertrokken naar Marakele National Park. Daar hadden we een mooi onderkomen aan een klein stuwmeer. 
De gereden route via de N1 naar  Bela Bela en vandaar over de Thabazimbi, onderweg was er een roadblock met brandende banden, na de situatie ingeschat te hebben via de berm gepasseerd, er waren geen mensen aanwezig maar het gaf geen prettig gevoel omdat zuid Afrika bekend staat om zijn overvallen.

Twee maal een gamedrive gedaan. 




Het was self catering maar gelukkig was er  tegenover de ingang van het park is een restaurant waar je tegen een mooie prijs een mooie maaltijd kunt nuttigen.



Zwarte neushoorn
Wever
schildpad
wever
frankolijn

Olifant
frankolijn
mestkevers
Klipspringer

Ook met je eigen auto kun je mooie tochten waken door het park.







Witte neushoorn
zeebra
klipspringer.

1 opmerking:

  1. Fantastisch wat je allemaal al gezien hebt Cor. Heel mooi.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen