zondag 11 december 2022

2022-11 Met de auto door zuidelijk Afrika deel 2 Marakele-Gweta

 Na twee nachten in Marakele vertrokken richting Chobe Botswana. 



De route was terug naar Thabazimbi en via de de R510 naar Tom Burke de grensovergang Broblersbrug over. Er stond een lange rij vrachtwagens opgesteld maar met de personenauto kon je ze passeren. Langs douane, immigration en de nodige stempels en een soort wegenbelasting moeten betalen. Redelijk snel de grens gepasseerd.  Net over de grens lag een aangereden stier met enkele gieren erbij en erop.

Verder naar onze eerste bestemming in Botswana Hotel Gresta Botsalo in de plaats Palapye. Een goed middenklasse hotel met een prima menukaart en dat is blijkbaar ook bekend bij groepsreizen want de volgende ochtend was het erg druk bij het ontbijt.

Van Palapye via Mopipi en Motopi richten de volgende stop Planet Baobab in Gweta, de keuze is om niet via Francistown over de A1 te gaan ivm druk vrachtverkeer en de toestand van de wegen, Bij Mopipi, Lake Xau bekeken een nu droge pan. De weg bracht ons door twee parken vlak voor Gweta. Hier veel zebra's, olifanten een paar afrikaanse wilde honden langs de weg gezien. Minder was dat we erachter kwamen dat de tweede helft van de autotank aanzienlijk sneller leeg is dan de eerste helft, op de reserve tank de laatste kilometers naar Gweta afgelegd. 

Onderweg zelfs een regenbui gehad.

Een ezel laat zijn oren hangen en de gieren zitten er treurig bij.



Gelukkig voor ons klaarde het weer op



Wilde honden langs de weg

Gweta




Ons onderkomen naast een grote Baobab in Gweta

Geen opmerkingen:

Een reactie posten