donderdag 16 maart 2023

2023-02 Costa Rica Auto Rondreis deel 5 Kolibrie en Resplendet Quetzal

 Bij TUI een autoreis Costa Rica geboekt en 5 februari vertrokken vanaf Schiphol met de KLM naar San Jose, de hoofdstad, gevlogen. In totaal zijn er 8 accommodaties waarvan twee maal een hotel in San Jose.

Respendent Quetzal


Van Samara vertrokken naar Monte Verde, de groene berg.

Onderweg nog een paar gieren aan de grond bij roadkill vlak langs de weg gezien.
Zwarte gier


Kalkoengier


Bij aankomst in het hotel gevraagd waar ik kolibries kan vinden want op de hele reis hadden we er nog maar een paar gezien en niet een fatsoenlijk op de foto kunnen krijgen. Na een paar aanwijzingen vertrokken naar de kolibrie bar, hier hangen feeders waar de vogels op af komen.
Die feeders had ik al gemist en nu blijkt het zo te zijn dat in Costa Rica het verboden is deze feeders te plaatsen en waar ze wel hangen moet dit langzaam worden afgebouwd.
Gelukkig hangen er nog feeders bij deze koffiebar.








kleine vogeltjes die zich hier eindelijk goed lieten platen, als ze langs je heen vliegen zijn het net bromvliegen.
De volgende dag een excursie gemaakt in de hoop de quetzal te zien. een van de wens soorten als je naar dit deel, van de wereld reist.












Resplendent Quetzal man en vrouw

Ook in het park enkele kolibries kunnen fotograferen









Crested Guan
Let op de grote hoeveelheid epifyten, we zitten aan de regenschaduw zijde van de berg maar de wolken lossen iets lager op dus bevinden deze bomen zich vaak in de wolken zodat het op deze hoogte vochtig is. Een honderd meter verder bergaf ziet het er al veel doger uit.



De kolibries zijn moeilijk op naam te brengen zelfs met een boek dus.
Bleu crowned Motmot






1 opmerking:

  1. Wow wow wow die kleuren fantastisch. Fascinerende vogeltjes die honingzuigers en je hebt ze zo mooi op de plaat kunnen vastleggen.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen