zaterdag 4 maart 2023

2023-02 Costa Rica Auto Rondreis deel 1

 Bij TUI een autoreis Costa Rica geboekt en 5 februari vertrokken vanaf Schiphol met de KLM naar San Jose, de hoofdstad, gevlogen. In totaal zijn er 8 accommodaties waarvan twee maal een hotel in SanJose. De eerste nacht in een hotel en de volgende ochtend vroeg opgehaald en per bus naar La Pavona Harbour en per boot verder naar de Laguna Lodge  gelegen aan het strand.






Het strand bezaaid met boomstammen die van door de rivieren worden aangevoerd en door de stroming en de wind op het strand komen.
Inscheepplaats  La Pavona Harbour om per boot naar de diverse lodges te vertrekken.






Een indruk van de omgeving.

Grootte gedeeltes van het park waren 50 jaar geleden nog cacao plantages maar door een ziekte in de bomen en andere economische factoren is het nu een oerwoud in ontwikkeling


De Lodge.

De volgende dag een boottocht gemaakt door het park, en ook op het park waren mooi foto momenten, zie de foto's


Liniated Woodpecker
Gray necked wood rail



Op het terrein van de lodge zaten in een hoge boom een aantal kunstig gemaakte nesten deze waren gemaakt door de Montezuma  Ortependola een mooie luidruchtige koloniebroeder.


Regenwulp met Willet
Een vlinder
Leguaan..


Aanmelden bij het bevoegde gezag.





Boomstekelvarken
Amerikaanse slangenhalsvogel
schildpadden
lokaal waterhoen
Jacana een jong

Luiaard
Green Ibis






Great Green Macaw, maken veel lawaai als ze aankomen in de bomen om te foerageren maar eenmaal in de boom zijn ze stil en erg lastig in het gebladerte te vinden.

Toekan

Leguaan
Basilisk
Kaaiman
Great bleu heron


2 opmerkingen:

  1. Hallo Cor, wat een fantastische ervaring moet dit geweest zijn. De uitbundige natuur en de dieren en vogels werkelijk fantasties. Mooi gefotografeerd!
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen