dinsdag 10 oktober 2023

2023-09 Zwarte Beren Vancouver Island

In september hebben we een reis met een camper gemaakt door Canada en USA, We hebben de camper opgehaald in Seattle en weer ingeleverd in Salt Lake City. De reis ging via Vancouver Island, de Rocky mountains, en Yellowstone.

Deze blog gaat over Zwarte beren en zalmen bij Campbell River, Vancouver Island.



Dankzij een tip van een van de medeopvarenden tijdens de boottocht in Port Hardy kwamen we achter een plek om zwarte beren te fotograferen. In een zijrivier van de Campbell River is een Hatchery voor zalm, hier zou het moeten gebeuren.
Na de camper geparkeerd te hebben en ongeveer 200 meter over een bospad zagen we de eerste zwarte beer die rustig stroomopwaarts wandelde.

Er zijn geen grizzly beren op Vancouver Island, zwarte beren kunnen ook gevaarlijk zijn maar minder dan grizzlys . De beren hier zijn geconcentreerd op zalm en zijn mensen die komen kijken gewent, ik voelde eigenlijk geen enkele bedreiging uitgaan van de beren.

Er trok veel zalm naar boven, en lijkt het een koud kunstje om er een te pakken te krijgen maar dat viel erg tegen, maar een paar keer een beer met een zalm gezien.




Weer mis



Met een restje van een ander kun je ook je honger stillen.



Een van de grotere bezoekers



Het soort bos waar je door wandelt.
Een waarschuwing voor een Poema die dit gebied bezocht heeft en er dus nog zijn kan.

Infopaneel met de soorten zalm die de rivier op zwemmen om te paaien.






Succes

Terug op de parkeerplaats lag deze beer aan de overkant van de weg een appeltje te eten.

Een geweldige ervaring om deze wilde dieren van zo dichtbij te kunnen zien bezig met hun manier van overleven. Ze moeten opvetten voor de winter en eten zich rond aan van alles.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten