zaterdag 7 oktober 2023

2023-09-07 Vaarexcursie Port Hardy Vancouver Island

 In september hebben we een reis met een camper gemaakt door Canada en USA, We hebben de camper opgehaald in Seattle en weer ingeleverd in Salt Lake City. De reis ging via Vancouver island de Rocky mountains, en Yellowstone.
Deze blog gaat over een boottocht bij Vancouver Island vanuit Port Hardy met het bedrijf Coastal Rainforrest safaries . We hadden gekozen voor de Sea otter en whale watching tour.


De boot en de locatie:



De tocht begon mistig en maar gelukkig verder naar buiten werd het zicht snel beter. Uit de mist doemde de eerste soort op, een paar zeeotters die lekker relaxt op de rug ronddobberden.




De omgeving is bijzonder fraai, we hebben later in de week nog een bootexcursie gemaakt vanuit Campbell maar die haalde het qua omgeving en rust niet bij deze vaartocht.








Een stuk verder naar het Noord Oosten kwamen we een groep orka's tegen die zich mooi lieten fotograferen, ik heb in mijn beroep veel walvissen gezien maar dit was speciaal, een laag standpunt en een bijzondere achtergrond.








Onderweg ook nog wat vogels proberen te fotograferen maar dat lukte niet echt omdat dit niet het doel van de excursie was.
Aalscholvers
Een van de vele soorten grote meeuwen

Neushoornalk

Meeuwen die een zeeotter van zijn prooi willen afhelpen



Amerikaanse Zeearend

Een stuk verder kwamen er een stuk of tien Dalls bruinvissen rond de boot zwemmen dat ging met hoge snelheden van wel 55 km per uur, en springen doen de zelden dus het hele dier komt niet uit het water. Een paar foto's en een plaatje uit een zeezoogdieren gids.


een oog te zien.




meer info bij Wiki

Steller Zeeleeuwen kolonie bekeken en gehoord, wat een kabaal maken deze dieren.










En als laatste zagen we enkele bultruggen jammer genoeg lieten ze de staart niet zien.




Een geweldige tocht met prachtig weer en mooie soorten. De gids wist wat hij deed en het materiaal was goed een warm pak, een bril en een verrekijker. 
Echt een aanrader om hier een boottocht te gaan maken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten