zaterdag 1 juni 2024

2024-03 Vakantie naar Suriname. Deel 7

   Maart en begin april 2024 hebben we een vakantie Suriname gedaan. De uitvalsbasis is Paramaribo en vandaar uit hebben we verschillende uitstapjes gemaakt. De reis hebben we geboekt bij Travelsuriname.



Teruggevlogen naar Paramaribo vanuit Kabalebo en weer een nacht doorgebracht bij Famiri, vroeg opgehaald en met de auto naar Nickerie, de bedoeling was om de Bigi Pan te bezoeken voor de vogels maar de Pan is leeg door een dijkbreuk en het tekort aan regen.
Als alternatief gaan we nu een boottocht doen op de Nickerie rivier.

















Onderweg komen we door Saramamacca wat opvalt is dat er totaal geen vuilnis langs de kant van de weg ligt. een heel verschil met Commerwijne waar het afval overal ligt. Verder richting Nickerie wordt het weer meer met het zwerfafval.



Onderweg vallen ook de vele branden op hele gedeeltes bos staan in brand om het te ontginnen de rook slaat op je longen. Hele akkers liggen braak en nieuwe worden aangelegd vooral Nickerie heeft heel veel rijstbouw.




Varen op de rivier



Kerkuil onder de lawaaibrug



























Tijdens de vaartocht hadden we veel hinden van de rook van de overal aanwezige bosbranden, de rook nam veel licht weg en de kleuren waren ook niet mooi

De nacht doorgebracht in een hotel tegenover een plein waar een festivals was en die gingen door tot 04:15. De bassen lieten het bed trillen en de spreekstalmeester ging er denk ik vanuit dat al zijn publiek doof was, wat waarschijnlijk ook het geval was gedurende de nacht.
Niet veel geslapen, 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten