zaterdag 6 juli 2024

2024-03 Vakantie naar Suriname. Deel 8

Maart en begin april 2024 hebben we een vakantie Suriname gedaan. De uitvalsbasis is Paramaribo en vandaar uit hebben we verschillende uitstapjes gemaakt. De reis hebben we geboekt bij Travelsuriname.



Vanuit Nickerie dit keer niet terug naar Famiri in Paramaribo maar naar Bloemendaal onze laatste stop voor we weer terugvliegen naar Nederland.

Onderweg weer geconfronteerd met veel branden om landbouwgrond te winnen.








Onderweg naar Bloemendaal een stop gemaakt Coronie. een stukje waddengebied waar geen mangroves staan.



















Een boottochtje gemaakt, op de fiets naar een luiaarden opvang geweest en lekker in de tuin uitgerust.

een paar plaatjes gemaakt in de tuin en op de rivier.










In de tuin zat ook een kolibrie nest, klein en lastig te fotograferen.






De laatste  dag regende het stevig iets waar heel Suriname op zat te wachten, een zeer droge periode en het uitblijven van de kleine regentijd hebben onze vakantie een heel ander beeld gegeven van Suriname. Hopelijk is dit eenmalig en hebben ze de komende jaren een normaal patroon in de regenval, of we daar nog eens voor terugkomen ?

Mooie dingen gezien, goed gegeten, onderdak was over het algemeen OK, de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, alleen het was er erg warm en je hebt in de tropen maar een heel korte periode van de dag dat je iets kunt ondernemen. Op tijd is een beetje een probleem in Suriname en dat is vervelend als je het beste gedeelte van de dag verdoet met wachten op je vervoer of gids.









1 opmerking:

  1. Een bijzondere post Cor. Jullie hebben mooie dingen gezien maar ook bedroevende toestanden. Die branden komen hard aan. Zo verdwijnt er elke keer een stukje natuur, helaas. De mens moet leven maar helaas gaat dat vaak ten koste van de natuur. Maar wie ben ik om daar wat van te zeggen.
    Groeten,
    Roos

    BeantwoordenVerwijderen